Recepti 08. listopada 2023.

Sočni kolač s rogačem po receptu Tee Mamut

Kolač od badema i rogača by Tea Mamut
Kolač od badema i rogača by Tea Mamut foto: Maksim Bašić
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od najomiljenijih slastičarki u Hrvatskoj Tea Mamut, donosi nam recept za sočan čokoladni kolač s bademima i rogačem. Tko bi mu odolio?

Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, Splićanka Tea Mamut već godinama u rodnom gradu vodi uspješnu slastičarnicu Oš kolač, u kojoj nudi genijalne kolače, torte, slastice iz čaše... Svi hvale i njezinu kavu, ali i krafne koje u vrijeme poklada nudi i u nekim posebnim okusima. A što reći o njezinom sladoledu!

Tea voli u svojim slasticama koristiti mediteranske namirnice, poput rogača. Upravo zato odlučila je podijeliti s nama recept za super sočni čokoladni kolač s rogačem i narančom od kojeg svima, već i pri samom čitanju sastojaka, rastu zazubice!

 | Author: Maksim Bašić Tea Mamut foto: Maksim Bašić

Kolač od badema s rogačem i narančom by Tea Mamut

Sastojci:

  • 200 g  čokolade 55%  
  • 225 g maslaca
  • korica jedne naranče
  • 2 g soli
  • 10 g kakaa        
  • 75 g tostiranih, mljevenih badema
  • 75 g mljevenog rogača
  • 6 jaja
  • 150 g šećera    

Postupak:

  1. Otopi čokoladu, maslac, koricu naranče i sol na pari. U zasebnoj zdjeli prosij kakao, dodaj rogač i bademe.
  2. U otopljenu čokoladu i maslac (pazi da nije prevruće) dodaj žumanjke. Zatim umiksaj šećer sa bjelanjcima, pa u čokoladu dodaj suhe sastojke i umiješaj snijeg.
  3. Peci oko pola sata u plehu promjera 26 cm na 180 stupnjeva ili dok čačkalica ne izađe suha (možda će ostati koja mrvica jer je kolač bez brašna i poprilično vlažan).

Savjet više: Slobodno ukrasi kolač na kraju sa šlagom ili slatkim vrhnjem i dodaj komadiće ušećerenih naranči.

 | Author: Pixabay Rogač foto: Pixabay

Muffini s rogačem Možda vas zanima... Upoznaj rogač, najukusniju zamjenu za kakao! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:38 12. Listopad 2022.

    neobicna kombinacija