Recepti 12. listopada 2022.

Tea Mamut nam je otkrila 'tajnu' najsočnijeg kolača s rogačem i narančom

Kolač od badema i rogača by Tea Mamut foto: Maksim Bašić
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od najomiljenijih slastičarki kod nas veseli se nastupu na prvom dubrovačkom street food festivalu koji se od 13. do 16. listopada održava u Lazaretima, a od brojnih slastica koje priprema za posjetitelje s nama je podijelila recept za sočan čokoladni kolač s bademima i rogačem

Ususret 1. dubrovačkom street food festivalu Bavarin koji se održava od 13. do 16. listopada u Lazaretima, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki Tea Mamut veseli se povratku u grad u kojem je provela i dio profesionalne karijere.

"Prva pomisao na Dubrovnik mi je sezona 2011. koju sam odradila u tadašnjem Gil's-u, današnjem restoranu 360. Ludilo ekipa, lokacija i divno iskustvo! Veselim se što nam Bavarin dolazi u Dubrovnik jer su većinom street food festivali u Splitu i Zagrebu i ovo je baš osvježavajuća promjena u najčarobnijem gradu u Hrvatskoj. Sretna sam što ću moći publici u Dubrovniku približiti svoju priču i selektirane proizvode koje vrijedno pripremam sa svojom Oš kolač ekipom. Ako me pitate što moraju probati na Bavarinu, moj odgovor je sve, haha! No, svakako bih preporučila Deboto Jaffu, kombinaciju naranče i čokolade u najsočnijem biskvitu i čokoladnim ganache-om“, otkriva simpatična Tea Mamut.

Uoči jednog od najiščekivanijih food festivala na jugu Hrvatske Tea je odlučila podijeliti recept za super sočni čokoladni kolač s rogačem i narančom od kojeg svima, već i pri samom čitanju sastojaka, rastu zazubice!

 | Author: Maksim Bašić Tea Mamut foto: Maksim Bašić

Kolač od badema s rogačem i narančom by Tea Mamut

Sastojci:

  • 200 g  čokolade 55%  
  • 225 g maslaca
  • korica jedne naranče
  • 2 g soli
  • 10 g kakaa        
  • 75 g tostiranih, mljevenih badema
  • 75 g mljevenog rogača
  • 6 jaja
  • 150 g šećera    

Priprema:

  1. Otopi čokoladu, maslac, koricu naranče i sol na pari. U zasebnoj zdjeli prosij kakao, dodaj rogač i bademe.
  2. U otopljenu čokoladu i maslac (pazi da nije prevruće) dodaj žumanjke. Zatim umiksaj šećer sa bjelanjcima, pa u čokoladu dodaj suhe sastojke i umiješaj snijeg.
  3. Peci oko pola sata u plehu promjera 26 cm na 180 stupnjeva ili dok čačkalica ne izađe suha (možda će ostati koja mrvica jer je kolač bez brašna i poprilično vlažan).

Savjet više: Slobodno ukrasi kolač na kraju sa šlagom ili slatkim vrhnjem i dodaj komadiće ušećerenih naranči.

Možda vas zanima... Upoznaj rogač, najukusniju zamjenu za kakao! Recepti Možda vas zanima... Bavarin – Dubrovnik je jedva dočekao svoj prvi street food festival Najave
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:38 12. Listopad 2022.

    neobicna kombinacija