Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima

Thinkstock
Jednostavni za sastavljanje, još jednostavniji za uživanje. Neka vas raspamete totalno drugačiji popečci od tikvica.
Vidi originalni članak

Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima.

 

za druženja Lisnati mini užitak s tikvicama, slaninom ili patlidžanima

 

Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje. 

 

kreće sezona! Top 10 jela s tikvicama

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g tikvica
  • 1 žličica soli
  • 200 g mrkve
  • 1 luk
  • 3 žlice kopra
  • 4 žlice peršina
  • 100 g feta sira
  • 140 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica čilija
  • 200 g grčkog jogurta
  • Sol, papar
  • Ulje

Postupak pripreme:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.
  2. Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.
  3. Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.
  4. Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.
  5. Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.
  6. Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.
  7. Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr