gastro postao
Jednostavni za sastavljanje, još jednostavniji za uživanje. Neka vas raspamete totalno drugačiji popečci od tikvica.
Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima.
Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje.
Potrebno vam je:
- 500 g tikvica
- 1 žličica soli
- 200 g mrkve
- 1 luk
- 3 žlice kopra
- 4 žlice peršina
- 100 g feta sira
- 140 g brašna
- 1 jaje
- 1 žličica čilija
- 200 g grčkog jogurta
- Sol, papar
- Ulje
Postupak pripreme:
- Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.
- Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.
- Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.
- Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.
- Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.
- Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.
- Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak.
Dobar tek!