14. srpnja 2016.

Dodajte tikvice u kolače za dobitnu kombinaciju sočnosti

Čokoladni kolač s tikvicama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ribane tikvice neodoljive su u čokoladnom kolaču, zobenim muffinima ili kolaču od mrkve te kuglofu

Tikvice su jedna od brojnih namirnica koje u botaničkom smislu predstavljaju voće, a u kulinarstvu se smatraju povrćem. Osim u slanim jelima, tikvice su svoje mjesto izborile i u kolačima.

Najčešće biskvitnom tijestu daju punoću, rahlost i sočnost, a okusom ne otkrivaju da su upravo one "odigrale glavnu ulogu". U biskvitnim kolačima pripremljenima s džemom od naranče, tikvice mogu ublažiti suvišnu gorčinu. 

Kod pripreme muffina, u koje se često za sočnost umiješaju banane, ribana mrkva ili bundeva, u svaki recept ubacite i po jednu manju tikvicu. Pomiješajte suhe i mokre sastojke pa na kraju dodajte ribanu tikvicu. Tajna sočnosti kuglofa od kakaa može biti upravo u sitno naribanim tikvicama.

Ovaj mirisni kruh hrskave korice i citrusnog okusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Punoća okusa i njegova rahlost, spretno je sakrila da su tikvice njegov glavni sastojak. Recept pronađite ovdje. Čokoladni kolač s tikvicama prema receptu naše blogerice Sanje Mijac pronađite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.