Vrijeme keksića: Kako pravilno čuvati omiljene slatke zalogaje

Shutterstock ; Prati ove savjete i uživaj u svježim keksićima cijele blagdane
Na pečenje keksića bacamo se i do dva tjedna prije Božića, a kako ih održavamo svježima, pročitaj u nastavku.
Vidi originalni članak

Kako hrskavi keksići ne bi postali meki, a meki keksići tvrdi i bezokusni, tu su jednostavni trikovi koji će ti pomoći da keksiće održiš svježima i do dva tjedna. Sve što će ti trebati su dvije posude i jedna kriška klasičnog bijelog kruha. 
 

Slatki blagdanski okusi Linzeri - savršeno prhki blagdanski zalogajčići
 

Mekanije keksiće poput raspuknutića ili keksića s komadićima čokolade spremi u posudu s hermetičkim zatvaračem, a na dno stavi krišku bijelog kruha. Na taj ćeš način zadržati mekanu sredinu, a keksići će ostati vlažniji, baš kao i kada si ih ispekla.
 

50 shades of hunger Keksići bez konkurencije - raspucanci s limunom

 

Hrskave keksiće poput paprenjaka ili pak slanih krekera sa sjemenkama spremi u plastičnu ili staklenu posudu, zatvori sa svih strana, a u jednom kutku ostavi tek malo otvoreno kako bi zrak mogao ući u posudu te kako posve zatvoreni keksići ne bi postali meki i bezukusni.
 

Pregacha Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak
 

Hrskave i meke keksiće obavezno odvoji pa ih spremaj po uputama. Želiš li keksiće sačuvati i do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, ubaci ih u vrećicu za zip zatvaračem te ih drži u zamrzivaču do trenutka kada ih želiš iskoristiti.

Sretno i dobar tek!

Posjeti Gastro.hr