Špajza 25. prosinca 2019.

Vrijeme keksića: Kako pravilno čuvati omiljene slatke zalogaje

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Na pečenje keksića bacamo se i do dva tjedna prije Božića, a kako ih održavamo svježima, pročitajte u nastavku.

Kako hrskavi keksići ne bi postali meki, a meki keksići tvrdi i bezokusni, tu su jednostavni trikovi koji će ti pomoći da keksiće održiš svježima i do dva tjedna. Sve što će ti trebati su dvije posude i jedna kriška klasičnog bijelog kruha. 

 

Možda vas zanima... Linzeri - savršeno prhki blagdanski zalogajčići Kolumne

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Mekanije keksiće poput raspuknutića ili keksića s komadićima čokolade spremi u posudu s hermetičkim zatvaračem, a na dno stavi krišku bijelog kruha. Na taj ćeš način zadržati mekanu sredinu, a keksići će ostati vlažniji, baš kao i kada si ih ispekla.

 

Možda vas zanima... Keksići bez konkurencije - raspucanci s limunom Kolumne Možda vas zanima... Keksi s čokoladom i smeđim maslacem - klasika na novi način Kolumne

 

Hrskave keksiće poput paprenjaka ili pak slanih krekera sa sjemenkama spremi u plastičnu ili staklenu posudu, zatvori sa svih strana, a u jednom kutku ostavi tek malo otvoreno kako bi zrak mogao ući u posudu te kako posve zatvoreni keksići ne bi postali meki i bezukusni.

 

Možda vas zanima... Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak Kolumne

 

Hrskave i meke keksiće obavezno odvoji pa ih spremaj po uputama. Želiš li keksiće sačuvati i do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, ubaci ih u vrećicu za zip zatvaračem te ih drži u zamrzivaču do trenutka kada ih želiš iskoristiti.

Sretno i dobar tek!
 

 | Author: Getty Images Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.