Kako hrskavi keksići ne bi postali meki, a meki keksići tvrdi i bezokusni, tu su jednostavni trikovi koji će ti pomoći da keksiće održiš svježima i do dva tjedna. Sve što će ti trebati su dvije posude i jedna kriška klasičnog bijelog kruha.
Mekanije keksiće poput raspuknutića ili keksića s komadićima čokolade spremi u posudu s hermetičkim zatvaračem, a na dno stavi krišku bijelog kruha. Na taj ćeš način zadržati mekanu sredinu, a keksići će ostati vlažniji, baš kao i kada si ih ispekla.
Hrskave keksiće poput paprenjaka ili pak slanih krekera sa sjemenkama spremi u plastičnu ili staklenu posudu, zatvori sa svih strana, a u jednom kutku ostavi tek malo otvoreno kako bi zrak mogao ući u posudu te kako posve zatvoreni keksići ne bi postali meki i bezukusni.
Hrskave i meke keksiće obavezno odvoji pa ih spremaj po uputama. Želiš li keksiće sačuvati i do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, ubaci ih u vrećicu za zip zatvaračem te ih drži u zamrzivaču do trenutka kada ih želiš iskoristiti.
Sretno i dobar tek!