Želite li probati pivo staro tisuću godina?

Screenshoot
Po danu profesor, po noći kreator tisuću godina starog piva, tako nekako glasila bi priča Travisa Ruppa...
Vidi originalni članak

Travis Rupp profesor je na sveučilištu u Coloradu u Americi. Dok svojim kolegama na fakultetu predaje o grčkoj i rimskoj arheologiji, prema svemu sudeći, zapravo razmišlja o svom tisuću godina starom pivu koje ga čeka kod kuće.

Špajza Abeceda craft piva za početnike

Ovaj se mladi profesor udružio s kompanijom Avery Brewing Co. kako bi mogao proizvesti svoje, posve drugačije od svega do sada viđenog, pivo u kakvom su uživali stari Egipćani, Peruanci i Vikinzi, prenosi portal Hypebeast.
 


Rupp je najprije nekoliko mjeseci proveo u istraživanju povijesti kako bi dobio okus što sličniji onom nekadašnjem, koji je donosila izrada u glinenim posudama i daleko manji postotak alkohola od onog koji sadrži današnje pivo.

Pivo i glazba! Beats, Beer & Boogaloo: novi festival na hrvatskoj obali!

Danas se u ogromnoj tvornici snalazi jednako dobro kao u učionici i iako se ovaj profesor služi modernom tehnologijom jer bi na starinski način u današnjim uvjetima bilo gotovo nemoguće dobiti napitak vrijedan toliko truda, dobivanje željenih rezultata itekako mu polazi za rukom. 
 



U svoje piće ubacuje i neke neobične sastojke kako bi se što više približio tadašnjim okusima. Tako Rupp u pivo dodaje borovnice i aromatično bilje te smatra kako je čitav proces fenomenalan način da se zaviri u prošlost i upozna nekadašnji način uživanja u divnom piću kao što je pivo.

Krigla po krigla... Sve hrvatske pivovare 24: Pivionica, Zagreb

Iako je izbor piva koje proizvodi poprilično velik i moćan, najdraže mu je ipak, naglašava, egipatsko pivo!

Posjeti Gastro.hr