Travis Rupp profesor je na sveučilištu u Coloradu u Americi. Dok svojim kolegama na fakultetu predaje o grčkoj i rimskoj arheologiji, prema svemu sudeći, zapravo razmišlja o svom tisuću godina starom pivu koje ga čeka kod kuće.
Ovaj se mladi profesor udružio s kompanijom Avery Brewing Co. kako bi mogao proizvesti svoje, posve drugačije od svega do sada viđenog, pivo u kakvom su uživali stari Egipćani, Peruanci i Vikinzi, prenosi portal Hypebeast.
Rupp je najprije nekoliko mjeseci proveo u istraživanju povijesti kako bi dobio okus što sličniji onom nekadašnjem, koji je donosila izrada u glinenim posudama i daleko manji postotak alkohola od onog koji sadrži današnje pivo.
Danas se u ogromnoj tvornici snalazi jednako dobro kao u učionici i iako se ovaj profesor služi modernom tehnologijom jer bi na starinski način u današnjim uvjetima bilo gotovo nemoguće dobiti napitak vrijedan toliko truda, dobivanje željenih rezultata itekako mu polazi za rukom.
U svoje piće ubacuje i neke neobične sastojke kako bi se što više približio tadašnjim okusima. Tako Rupp u pivo dodaje borovnice i aromatično bilje te smatra kako je čitav proces fenomenalan način da se zaviri u prošlost i upozna nekadašnji način uživanja u divnom piću kao što je pivo.
Iako je izbor piva koje proizvodi poprilično velik i moćan, najdraže mu je ipak, naglašava, egipatsko pivo!