Top osam slastica s rabarbarom

Tihana Topčić
Kisele stabljike rabarbare osobito cijene Francuzi, koji od nje pripremaju pire i druge slastice. Jestive su crvenkaste stabljike, a listovi sadrže toksične tvari.
Vidi originalni članak

Rabarbara se upotrebljava za pripremu peciva, salata, juha, umaka, riže na mlijeku ili mliječnog griza, pita, kompota, džemova pa čak i za proizvodnju vina. Ukusna je u pikantim umacima od svinjetine, janjetine, patke ili masnije ribe kao što je skuša. Sitno narezana rabarbara odlična je za nadjev za savijače, a posebice u kombinaciji s bananama ili svježim jagodama.

Odlično se slaže s čokoladom, a domaćim koktelima daje egzotičan okus.

Isprobajte rabarbaru u ovim receptima:

Pita od rabarbare i jagoda

Cheesecake s rabarbarom

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare

Minitartovi s rabarbarom

Karamel od jagoda i rabarbare

Mini crumble s rabarbarom

Pita od jagode i rabarbare

Kolač s narančom i rabarbarom

 

Posjeti Gastro.hr