gastro postao
Pripremite ukusne minitartove s ovim povrćem koje se zbog svog okusa koristi kao voće
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 410
Tijesto
- 240 g lisnato tijesto
- 140 g rabarbara
- 3 žlica pistacije
Nadjev
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.25 šalica šećer, kristal
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica maslac, neslani
- 1 žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Blanširajte rabarbaru. Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite lim papirom za pečenje, a lisnato tijesto izvadite iz hladnjaka i ostavite pola sata. Na podlozi posutoj brašnom razvaljajte tijesto debljine 1/2 cm, izrežite ga na kvadratiće veličine 16x16 cm i složite na lim.
- Lagano umutite žumanjak vilicom, nanesite ga kistom na tijesto i potom ga spremite u hladnjak pola sata prije pečenja. Izmiješajte sastojke za nadjev. Netom prije pečenja namažite svaki komad tijesta nadjevom pazeći da rubovi ostanu prazni. Ocijedite rabarbaru, razrežite je tako da svako punjenje na tijestu prekrijete s pet trakica te ružičaste namirnice. Pecite desetak minuta. Ukrasite pistacijama.
Izvor Skuhatćute