gastro postao
Što je stabiljka rabarbare crvenija, to će vam u kolačima i tortama trebati manje šećera
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 277
Potrebno vam je
- maslac, neslani
- 150 g zobeni keksi
- 370 g rabarbara
- 1 žlica voda
- 170 g šećer, kristal
- 2 kom mahuna vanilije
- 500 g krem sir
- 2 kom jaje kokošje
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 125 ml vrhnje za kavu
Priprema
- Otopljenim maslacom premažite okrugli kalup.
- Kekse stavite u blender i sameljite. Dodajte maslac, izmiksajte pa rasporedite po dnu kalupa. Stavite u hladnjak.
- U međuvremenu, stavite rabarbaru, vodu i 60 g šećera u posudu na srednju vatru. Dodajte sjemenke vanilije iz jednog štapića i kuhajte miješajući od 8 do 10 minuta. Maknite s vratre i hladite 20 minuta. Izvadite zrnca vanilije.
- U zdjeli izmiksajte kremasto sir i preostali šećer. Dodajte jaja i postupno žumanjke i miksajte. Umiješajte zrnca vanilije iz drugog štapića. Ulijte u kalup pa umiješajte u smjesu s rabarbarom.
- Pokrijte strane i bazu kalupa s dva sloja folije. Stavite ga u duboku vatrostalnu posudu pa ulijte vodu tako da dođe do pola kalupa.
- Pecite sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi sat vremena.
- Pokrijte labavo plastičnom folijom i držite u hladnjaku šest sati.
- Po želji, ukrasite jagodama.
Izvor Skuhatćute