gastro postao
Crumble u mini verziji s rabarbarom i malinama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 274
Nadjev
- 4 šalica rabarbara
- 1 šalica maline
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 60 g šećer, kristal
- 1 žlica narančina kora
Posipanje
- 2 žlica šećer, kristal
- 130 g glatko brašno
- 1.50 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.25 mala žlica sol
- 50 g maslac, neslani
- 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Rabarbaru očistite i sitno narežite te pomiješajte s malinama, šećerom, škrobom i narančinom korom. Neka odstoje 30 minuta.
- U drugoj posudi pomiješajte dvije žlice šećera, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Smjesu stavite u blender i miksajte dok ne dobijete mrvice pa dodajte maslac, mlijeko, jaje, vaniliju i sve dobro promiješajte.
- Stavite voće u male vatrostalne posude i pospite mrvicama koje ste pripremili pa šećerom u prahu. Pecite 40 minuta.
Izvor Skuhatćute