Recepti 13. listopada 2014.

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirjana Špoljar odlučila je pjenastu bijelu čokoladu poslužiti sa želeom od rabarbare

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 847

Mousse

  • 500 g bijela čokolada
  • 4 kom jaje kokošje
  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 l vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 30 g zelatina

Žele od rabarbare

  • 0.50 l šećerni sirup
  • 100 g pire od rabarbare
  • 50 g maline
  • 5 g gellan

Priprema

  1. Mousse: Jaja, žumanjke i šećer miješamo na pari dok smjesa ne postane pjenasta.
  2. Zatim dodamo bijelu čokoladu i miješamo na pari dok smjesa ne postane gusta, skinemo s vatre i dodamo želatinu, koju smo namočili u malo hladne vode.
  3. Miješamo dok se želatina ne otopi u vrućoj smjesi, a zatim dodajemo, malo po malo, tučeno slatko vrhnje.
  4. Napunimo kalupe i ohladimo.
  5. Žele od rabarbare: U šećerni sirup umiješamo pire od rabarbare te maline i stavimo na vatru.
  6. Kada se smjesa počne zagrijavat dodamo Gellan i dobro izmiješamo da nam ne ostanu grudice.
  7. Smjesu kuhamo na laganoj vatri do točke vrenja, zatim procijedimo kroz gusto sito i izlijemo u kalupe ili na ravnu podlogu i ohladimo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.