Trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

Thinkstock
Uz ove trikove i savjete postat ćete majstor u kuhanju
Vidi originalni članak
  • Trakama slanine do sočnije mesne štruce

Kad zarolate mesnu štrucu, a gornje strane stavite nekoliko kriški slanine. Tako će štruca dobiti na okusu, meso neće postati suho i bit će puno mekše.

  • Malo vrhnja za najukusniju juhu

Okus juhe poboljšat ćete ako prije posluživanja u nju dodate nešto svježe - sitno sjeckano začinsko bilje, malo limunova soka ili žličicu, dvije jogurta ili vrhnja.

  • Umaci sa začinima ne smiju se prekuhati

Dodajete li u umak, primjerice senf, hren, nasjeckano mirisno bilje ili začine, pazite da ih ne prekuhate jer će izgubiti puno od svoje arome i okusa.

  • Trikovi za savršeno pečeno meso

Kako se meso pri pečenju ne bi skupilo, odnosno smanjilo, najprije ga naglo popržite, zatim pirjajte desetak minuta s malo vode, pa stavite u pećnicu. 

Posjeti Gastro.hr