01. lipnja 2016.

Trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

Slanina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ove trikove i savjete postat ćete majstor u kuhanju
  • Trakama slanine do sočnije mesne štruce

Kad zarolate mesnu štrucu, a gornje strane stavite nekoliko kriški slanine. Tako će štruca dobiti na okusu, meso neće postati suho i bit će puno mekše.

Kiselo vrhnje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Malo vrhnja za najukusniju juhu

Okus juhe poboljšat ćete ako prije posluživanja u nju dodate nešto svježe - sitno sjeckano začinsko bilje, malo limunova soka ili žličicu, dvije jogurta ili vrhnja.

  • Umaci sa začinima ne smiju se prekuhati

Dodajete li u umak, primjerice senf, hren, nasjeckano mirisno bilje ili začine, pazite da ih ne prekuhate jer će izgubiti puno od svoje arome i okusa.

  • Trikovi za savršeno pečeno meso

Kako se meso pri pečenju ne bi skupilo, odnosno smanjilo, najprije ga naglo popržite, zatim pirjajte desetak minuta s malo vode, pa stavite u pećnicu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.