Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Srđan Brajković
Pratite ove savjete i trikove i postanite majstor u kuhanju.
Vidi originalni članak

Riba na lešo soli se nekoliko sati prije

Pripremate li ribu na lešo, nekoliko sati prije dobro je posolite i ostavite u hladnjaku, a neposredno prije kuhanja je isprite. Isto tako, bit će finija odstoji li u slanoj vodi s malo limunova soka.

Umjesto ulja dodaje se panceta

Pečenje će biti još ukusnije ako umjesto ulja pri pečenju dodate komadiće sitno nasjeckane pancete, a tijekom pečenja meso možete podlijevati sokom od naranče ili limuna

Sok iz limuna iscijedite uz pomoć igle

Treba li vam samo nekoliko kapi limuna, ne morate rezati cijeli limun. Malo debljom iglom probušite nekoliko rupa na kori, pa iscijedite onoliko soka koliko vam treba, a limun će sačuvati svježinu.

Jelo je jednako slasno zamijenite li vrhnje jogurtom

Kad pripremate umak, umjesto vrhnja za kuhanje upotrijebite jogurt s manje mliječne masti ili posni sir. Ova zamjena jamči jednako bogat okus uz manje kalorija i masti.

Posjeti Gastro.hr