Veseli i grije: Topla juha od leće

Thinkstock
Ovo toplo varivo najbolji je način da se ugrijete za vrijeme hladnih, kišnih dana.
Vidi originalni članak

Nešto sezonskog povrća, šalica leće i finih začina. Pripremite toplo varivo koje će vas najbolje zagrijati za vrijeme hladnih i kišnih jesenskih dana. Uz dodatak kobasica i domaćeg kruha postat će kompletan ručak u kojem će uživati baš svi. Volite li ljuća jela, svakako dodajte i nešto chillija koji će se izvrsno složiti s ovom kombinacijom

Potrebno vam je: 

  • 100 g leće
  • 1 veća mrkva
  • 1 luk
  • 1 manji poriluk
  • 1 paprika
  • 2 lovorovog lista
  • 1 par kobasica
  • Peršin
  • Crvena paprika
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Leću ostavite u vodi preko noći ili barem dva sata prije kuhanja.
  2. Nasjeckajte povrće.
  3. U loncu zagrijte maslinovo ulje i popržite luk.
  4. Dodajte ostatak povrća pa sve prelijte vodom ili temeljcem.
  5. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom i kuhajte.
  6. Na kraju uhacite kobasice nasjeckane na kolutiće i kuhajte još pola sata do 45 minuta.
  7. Pospite sjeckanim peršinom i skinite s vatre.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr