gastro postao
Prilog ili salata, svejedno je. Ova topla salata izvrsno pristaje uz svaku kombinaciju.
Možete je jesti samu, uz ribu, meso, povrće, ma što god poželite. Najbolja je za utjehu za vrijeme kišnih dana, a ohlađena odgovara i vrućim ljetnim danima. Kombinirajte je i jedite kako vama najbolje odgovara, u tome je cijela čar. Leća pojačana finim začinima i hrskavom pancetom, ovakvu salatu samo poželjeti možete.
Potrebno vam je:
- 1 šalica leće
- 2 šalice vode ili temeljca
- 2 luka
- 4 režnja češnjaka
- Ružmarin, peršin
- Kapare
- Panceta
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica senfa
- 1 žlica limuna ili octa
- Sol, papar
Priprema:
- Operite leću pa je skuhajte u duploj količini vode ili temeljca.
- Pustite da zavrije, smanjite vatru pa kuhajte dok ne postane meka, oko pola sata.
- Dodajte još tekućine ako je to potrebno.
- Ocijedite i posolite.
- Dok se leća kuha, ispecite pancetu dok ne postane hrskava, pa na istoj masnoći pecite sitno sjeckan luk, češnjak i začine.
- Kuhajte oko 3 minute dok luk i češnjak ne postanu mekani.
- U posudi pomiješajte maslinovo ulje, senf, ocat ili limunov sok.
- Ubacite leću, luk, češnjak, slaninu i začine, posolite i poparite.
Dobar tek!