gastro postao
Fina ljetna kombinacija okusa oduševit će vas jednostavnošću poslužena sama, ali i u spoju s drugim jelima.
Leća je idealna za salate, a slanutak za leću. Dodajte toj kombinaciji zelenu salatu, kumin i slani sir poput fete i dobili ste savršenu ljetnu salatu od najfinijih okusa. Bacite se na pripremu i kombinirajte ovu salatu s laganim mesnim jelima od piletine, ribom ili navalite na nju smotanu u hrskavu tortilju uz dodatak graha, uživat ćete u svakom slučaju.
Potrebno vam je:
- 2 šalice leće
- 2 češnja češnjaka
- Maslinovo ulje
- Limun
- 1 konzerva slanutka
- 1 krastavac
- Zelena salata
- Kumin
- Svježa menta i peršin
- Feta sir
- Sol, papar
Priprema:
- Namočite leću u mlaku vodu pa pustite da odstoji neko vrijeme.
- Kada lagano nabubri, stavite je kuhati u posoljenu vodu.
- Za to vrijeme nasjeckajte salatu, krastavac, češnjak, mentu i peršin.
- U posudi pomiješajte slanutak iz konzerve, nasjeckano povrće i začine, dodajte kumin.
- Kada je leća kuhana, ohladite je i ubacite u posudu.
- Začinite mješavinom limunovog soka, soli, papra i češnjaka.
- Pomiješajte i na vrh stavite feta sir.
- Na kraju sve zalijte maslinovim uljem.
Dobar tek!