gastro postao
Okus ovog jela gotovo je autentičan onom pravom.
Možda ne biste rekli, ali leća je itekako dobra zamjena za mljeveno meso. Pripremite je na isti način na koji bi pripremali i meso i za taj čas uživajte u divnom lažnom bolognese umaku koji neodoljivo podsjeća na pravi, a u njemu mogu uživati čak i vegetarijanci. Jedina razlika je u tome što leću najprije morate skuhati, pa ja naknadno samo ubaciti u umak koji ste pripremili od mrkve, celera i rajčice. Umak obilno začinite origanom i bosiljkom, a na kraju pospite dobrom količinom parmezana.
Potrebno vam je:
- Luk
- Mrkva
- Celer
- Umak od rajčice
- Leća
- Bosiljak
- Origano
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte leću.
- Na ulju popržite luk, dodajte sitno sjeckanu mrvkvu i celer.
- Neka se kratko pirjaju, a onda sve skupa zalijte umakom od rajčice.
- Kad počne krčkati, dodajte skuhanu leću, promiješajte pa začinite začinima.
- Skuhajte tjesteninu.
- Prelijte tjesteninu umakom i poslužite uz parmezan.
Dobar tek!