Špajza Gastro zvijezda 13. listopada 2017.

Bakina pogača - započnite dan mirisnim savršenstvom!

Bakina pogača 3
1/3
foto: Sanja Mijac
gastro postao gastro.24sata.hr
Sanja Mijac blogerska je Domaćica za koju ste zasigurno već čuli. Blog joj je otvorio mnoga vrata, pa je od početničkog gastronomskog uzleta stigla do tema kao što su majčinstvo i putovanja. Novi tekstovi donijeli su joj i nove fanove, no ova mlada mama nije zapostavila kuhanje pa se tako i sami uvijek rado vraćamo na Domaćica.com.hr po kakav slastan, slani ili slatki recept...

U prošlosti je kruh imao puno veću ulogu u prehrani čovjeka nego danas, tada je igrao glavnu rolu za stolom svake obitelji. Iz njega smo tada dobivali prijeko potrebne količine ugljikohidrata, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala. Kruh je tada bio priroda u čistom obliku. 

Zato, ako ste se već pomalo zasitili onog kupovnog kruha zamijesite svoj ­bez aditiva, s provjerenim sastojcima i svojim ukućanima i prijateljima pružite ovo mirisno zadovoljstvo. Donesite u svoj dom mali dio bakine kuhinje.

 

Bakina pogača 2 | Author: Sanja Mijac foto: Sanja Mijac

 

Sastojci:

  • 500 g brašna po želji 
  • 1 kiselo vrhnje ili jogurt
  • Pola čaše ulja (čaša je ona od vrhnja)
  • 1 cijelo jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • Žličica soli

Priprema:

1. Sve sastojke zajedno pomiješajte u većoj posudi i rukama zamijesite glatko tijesto. Mijesite nekoliko minuta. Ukoliko će trebati, dodajte par žlica vode da biste lakše zamijesili tijesto.

2. Zamiješeno tijesto prekrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.

3. Za to vrijeme vi zagrijte pećnicu na 200 C.

4. Pogaču premjestite u namašćenu tepsiju, malo ju rukama rastanjite, po želji pobrašnite odozgora i stavite ju peći oko 30 minuta.

Sanju možete pratiti i na njezinom blogu Domaćica.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastro-zvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.