Restoran Tač već je godinama poznat kao jedna od najljepših restoranskih božićnih priča. Vlasnica restorana Vesna Miletić obožava božićne dekoracije, a većinu i sama izrađuje, pa je atmosfera u Taču vrlo topla, svečana, zapravo obiteljska. No, osim božićnog ugođaja, znamo i kako se dobro kuha u Taču, a potrvdila je to ove godine i nagrada Gastrofej koju je dodijelio Poslovni dnevnik, a koju je Tač osvojio kao najbolji poslovni restoran u Zagrebu.
Stoga smo ovog Božića odlućili prepisati recepte Vesne Miletić i "prekopirati" blagdanski stol iz Tača. Mekana pačja prsa u kombinaciji sa ječmom i vrganjima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Namaz od sušenog bakalara u Taču su obogatili bobom (Vesna svake godine pripremi dovoljno veliku količinu smrznutog boba kojeg onda uvijek ima spremnog), a najviše nas je oduševio tradicionalni biskupski kruh u sasvim netradicionalnom ruhu - Vesna ga je, naime, pripremila u obliku adventskog vijenca.
Pronađite recepte za tri tanjura koja s kojima ćete riješiti sve brige oko blagdanskog menija:
Namaz od sušenog bakalara i boba
Pačja prsa i ječam s vrganjima
Biskupski vjenčić
Božićna priča u restoranu Tač
13. prosinca 2013.
gastro postao
Restoran Tač mjesto je na kojem se Božić slavi kroz jelovnik i dekoracije.