13. prosinca 2013.

Božićna priča u restoranu Tač

blagdanski stol tac.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran Tač mjesto je na kojem se Božić slavi kroz jelovnik i dekoracije.

Restoran Tač već je godinama poznat kao jedna od najljepših restoranskih božićnih priča. Vlasnica restorana Vesna Miletić obožava božićne dekoracije, a većinu i sama izrađuje, pa je atmosfera u Taču vrlo topla, svečana, zapravo obiteljska. No, osim božićnog ugođaja, znamo i kako se dobro kuha u Taču, a potrvdila je to ove godine i nagrada Gastrofej koju je dodijelio Poslovni dnevnik, a koju je Tač osvojio kao najbolji poslovni restoran u Zagrebu.

Stoga smo ovog Božića odlućili prepisati recepte Vesne Miletić i "prekopirati" blagdanski stol iz Tača. Mekana pačja prsa u kombinaciji sa ječmom i vrganjima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Namaz od sušenog bakalara u Taču su obogatili bobom (Vesna svake godine pripremi dovoljno veliku količinu smrznutog boba kojeg onda uvijek ima spremnog), a najviše nas je oduševio tradicionalni biskupski kruh u sasvim netradicionalnom ruhu - Vesna ga je, naime, pripremila u obliku adventskog vijenca.

Pronađite recepte za tri tanjura koja s kojima ćete riješiti sve brige oko blagdanskog menija:

Namaz od sušenog bakalara i boba
Pačja prsa i ječam s vrganjima
Biskupski vjenčić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.