Jedna od prvih stanica u gradu bila je tržnica. ‘Šetajući između svog tog svježeg voća, povrća i začina za nos mi je posebno zapeo jedan miris, miris na koji jako rijetko naiđem, ali ga vrlo brzo prepoznam- miris svježe rajčice. U tom je momentu moja asocijacija bila gazpacho, hladna španjolska juha bazirana na rajčicama i sirovom povrću. I jednostavno sam znao da je to jelo koje ću u Rijeci pripravljati’- odlučno je rekao Dhruv Baker.
Nakon tržnice g.Dhruv se uputio prema slastičarnici Cukerin u kojoj je kušao tortu Stari grad, a potom se uputio prema Stanciji Kovačić u kojoj je kušao grašnjake, autohtono jelo od tijesta nadjevenog mesnim raguom pečenom u dubokom ulju u umaku od mladog graška sa svježem ribanom tartufom te janjeću koljenicu s vongolama na aromatiziranoj palenti. Nakon kušanja prošetao je Korzom, posjetio Guvernerovu palaču i Šetnicu uz Rječinu nakon koje je svratio do konobe Fiume gdje ga je dočekala riblja juha od morskog psa i raže servirana na riži, mrkvi i peršinu te kvarnerske škampe na žaru. ‘Rijeka je jedan od mojih omiljenih hrvatskih gradova! Osim prekrasne arhitekture i fascinantne povijesti, duboko me se dojmila jedinstvena atmosfera grada. Opušten, prožet umjetnošću i otvoren za sve - grad u kojemu se doista možete prepustiti i uživati’- izjavio je britanski MasterChef. Nakon što se upoznao s lokalnim mirisima i okusima g.Dhruv se uputio prema Trsatskom kaštelu na kojem su ga dočekali Zametski zvončari.
Nakon njihovog performansa Baker je pripremio gazpacho kojom je zaokružio svoje putovanje Rijekom. Svoje putovanje završava sredinom srpnja, a početkom kolovoza kreće emitiranje ovog gastronomskog serijala putem National Geographic Channela u više od 90 zemalja.