11. veljače 2016.

Brojimo dane do sajmova hrane!

Sajam hrane
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U novu sezonu Hrvatska ulazi s brojnim sajmovima hrane. U nadi da ćemo konačno jači naglasak staviti na kvalitetnu i prirodnu hranu, predstavljamo sajmove u Zagrebu, Makarskoj, Poreču...

15. Sajam Proizvodi hrvatskog sela - Zagreb

Od 11 - 13. ožujka 2016. godine, u vremenu 09:00 do 20:00h posjetite 15.sajam Proizvodi hrvatskog sela. Sajam se ove godine održava na prostoru Boćarskog doma Zrinjevac, Prisavlje 2 u Zagrebu.

Prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima Proizvodi hrvatskog sela su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Proizvodi hrvatskog sela su pomogli većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači. Temeljni ciljevi ove priredbe ostali su isti: promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze.

Ove godine na sajmu se očekuje oko 300 izlagača, iz svih krajeva Hrvatske, i oko trideset tisuća posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma. Posjetite Sajam Proizvodi hrvatskog sela te po povoljnim cijenama potražite kvalitetne suhomesnate proizvode, vina, rakije, likere, maslinova i bučina ulja, ekološke proizvode, sireve, smokve, med i ostale domaće tradicijske delicije koje ne možete pronaći u trgovinama. Posebno atraktivan će biti koncept „Okusi i mirisi Hrvatske“. U tom dijelu manifestacije reinterpretirati će se stara jela proizvedena i spravljena od posebno vrijednih lokalnih sirovina.

 Sajam hrane 

IKKER 2016 - Makarska

Po završetku ciklusa regionalnih natjecanja kuhara koji se održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, SKMER od 19.-21. veljače 2016.organizira Interregionalni kup kuhara europskih regija (IKKER)  kao vrhunac svih natjecanja na kojem će se proglasiti najbolji interregionalni kuhar tekuće godine. Kako su sva regionalna natjecanja međunarodnog karaktera i okupljaju kuhare iz više od 12 različitih europskih zemalja, i interregionalno natjecanje je međunarodnog karaktera.

Samo natjecanje se odvija dva dana, a organizirat će se još i edukacije i prezentacije lokalnih autohtonih jela i proizvoda za sudionike kako bi se se predstavila turistička i gastronomska ponuda Makarske i Dalmacije. Kroz manifestaciju se građanima Makarske i posjetiteljima približava kultura, običaji i gastronomija zemalja sudionika i zemlje partnera – gosta domaćina.

Ova titula je od velike važnosti u kulinarskom svijetu i svakako razlog da se sve više kuhara natječe na regionalnim natjecanjima te da ulažu u svoje znanje, vještine i budućnost. Regionalna natjecanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji su uhodana natjecanja koja se organiziraju već deset godina. Poznata su u kulinarskom svijetu, a iz godine u godinu povećava im se broj sudionika i broj zemalja sudionica

Svjetski brandovi na sajmu HOTEL&GASTROTEH - Zagreb

Zagrebački velesajam organizira 8. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija od 17. do 21. veljače 2016. godine. Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki iz HoReCa sektora sudjeluju brojni ino izlagači. Većina izlagača pripremila je prezentaciju svoje izložene opreme. Navodimo neke od svjetski brandovi koji će na Sajmu predstaviti najnovije tehnologije, trendove i proizvode:

Bake Off Italiana, Baron Professional, Electrolux, Miele, Werner&Pfleiderer, Winterhalter, Convotherm, Feuma Gastromaschinen, Hepp, Končar, Marican, La Sommeliere, Climadiff, Paradise coctels, Rona, SBM Maschinen, Schneider, Sigma, Villeroy & Boch itd. Izložbeni dio sajmova prati bogat stručni program.

Očekuju Vas brojne atrakcije:
• CRO TOP 10 - tradicionalno državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara
• Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije za posjetitelje
• Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba
• Pizza show – prezentacija cjelokupnog procesa pripreme najfinijih pizza

Svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustira jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, vino, rakija, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije). Hotel &Gastroteh je izuzetna prilika za promoviranje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora. 

Promohotel 2016. - Poreč

31. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održati će se u Poreču u dvorani Žatika od 24. – 27. veljače 2016. godine. Sajam će se održati na 3 000 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Cilj održavanja sajma je približavanje našim sugrađanima svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprinijeti promociji i razvoju grada, i šire okolice. Svi zainteresirani imati će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Program izlaganja sastoji se od: hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara , prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, vitrina za sladoled i kolače, alkoholna pića kao i craft piva...

Nikako ne propustite natjecanje pizzajola i pizzajolki koje će se održati u četvrtak, a u planu su i brojna druga iznenađenja za ljubitelje ovog talijanskog specijaliteta!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.