12. listopada 2015.

Buča na sve moguće načine u Ivanić-Gradu

bucijada
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Buča, kraljica ove će jeseni bit predstavljena na 11. Bučijadi u Ivanić-Gradu, i to u svim svojim oblicima koji će se moći, omirisati i okusiti.

Ivanićgradska Bučijada ove će se godine održati 17. i 18. listopada, a samu okosnicu manifestacije čini veliki izložbeno-prodajni sajam bundeva s jelima od toga ukusnog ploda i brojnim eko-etno proizvodima, poput bučina ulja.

Najveselija i najposjećenija jesenska tradicionalna turističko gastronomska manifestacija Bučijada u Ivanić-Gradu održava se kontinuirano već 11 godina od 2004. 

Danas na Bučijadi sudjeluje preko 200 izlagača iz cijele Hrvatske. Izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda organizira se na gradskoj tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici i Trgu V. Nazora u centru Ivanić-Grada. Za tu priliku vozi i turističko-izletnički vlak “Bučko express” iz Zagreba koji polazi u subotu u 09:46 sati i u nedjelju 9:25 sati iz Glavnog kolodvora Zagreb. Cijena povratne karte za vlak iznosi 20,00 kn. Nadoplata za bicikl iznosi 5,00 kn. Za djecu do 12 godina vožnja vlakom je besplatna.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, ponijima, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, glazbeni sastavi i prikaz tradicijskih običaja. Za vrijeme Bučijade naši restorani uz svoju tradicionalnu gastro ponudu spremaju razna jela od buča. Izlozi, okućnice ukrašavaju se bučama, a na samoj Bučijadi proglašavaju se najuspješniji. Bira se najveća, najmanja i najorginalnija buča, najljepše uređeni štand, najbolje slane i slatke bučnice kao i ostala jela od buča

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.