"Sadržaj će ove godine biti podijeljen u četiri kategorije - vina, gastronomija, slastice i HoReCa. Kroz tri dana festivala, posjetiteljima ćemo omogućiti da kušaju fine delicije naših najboljih chefova, sudjeluju u besplatnim edukativnim radionicama, predavanjima i okruglim stolovima te kupe proizvode naših lokalnih proizvođača. Najveću zabavu priredit će domaći i strani chefovi na cooking showovima", najavila je Protić.
Na festivalu će se prezentirati i mnogobrojni klasteri i udruge, poput klastera pršuta, grupacije tjestenina, udruge slavonskog kulena i kulina, udruge Graševina Croatica te udruge peljeških, međimurksih i drugih vinara. Također, gosti će uživati i u kušanju vina nekih najistaknutijih hrvatskih vinara kao što su Kozlović, Coronica, Franković i Poletti iz Istre, Antunović, Krauthaker i Iločki podrumi iz Slavonije te Voštinić Klasnić iz Moslavine i Matuško Madirazza iz Dalmacije.
Zemlja pokrovitelj ove je godine Italija, koja festivalu daje internacionalni karakter. Tako će svoje proizvode i umijeća predstaviti talijanski izlagači, a svoje zadovoljstvo suradnjom na konferenciji za novinare izrazila je i talijanska veleposlanica Emanuela D'Alessandro.
"Ovaj Festival predstavlja za Hrvatsku i Italiju inicijativu od velike važnosti za promicanje eno-gastronomskih proizvoda i njihove izvrsnosti, koji čine dio naše drevne i zajedničke baštine. Posjetitelji će moći kušati, izravno na Festivalu, jela koja će pripremiti renomirani talijanski kuhar Renato Rizzardi, chef s Michelinovom zvijezdicom iz restorana "La Locanda di Piero" iz Vicenze."
Partner Festivala je i Grad Zagreb, a gradonačelnik Milan Bandić ponosan je što je Zagreb domaćin takve manifestacije. "Ovakvi događaji obogaćuju zanimljivim sadržajem i turističku ponudu grada, a naši grašani imat će priliku kroz tri dana na jednom mjestu upoznati eno-gastro ponudu cijele Hrvatske, ali i naših susjednih zemalja." Bandić je iskoristio priliku i kako bi se pohvalio proizvodnjom vina i meda za vlastite potrebe te najavio kako će uskoro izdati kuharicu, o čemu više možete pročitati na portalu 24sata.