03. travnja 2015.

Chilli losos i špinat

Chilly-losos-i-špinat
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija lososa i špinata iz filma Marigold hotel

Sastojci (za 4 osobe)

  • 2 žlice repičinog ulja
  • 1 štapić cimeta
  • 6 cijelih zrna papra
  • 2 klinčića
  • 1 luk, nasjeckan
  • ½ čajne žlice smeđeg šećera
  • 250g zrelih rajčica, narezane na veće komade
  • 4cm oguljenog i sitno naribanog đumbira
  • 4 režnja drobljenog češnjaka
  • ¼ čajne žlice garam masala
  • 1 čajna žlica mljevenog kumina
  • 1 ½ čajne žlice mljevenog korijandera
  • ¼ čajne žlice mljevene kurkume
  • ½ čajne žlice čilija u prahu
  • 1 ¼ čajne žlice soli
  • 500g špinatovog lišća
  • 400g filetiranog lososa

Priprema:

  1. Dodajte zajedno štapić cimeta, papar i klinčić u veliku tavu zajedno s vrućim uljem i pecite 1-2 minute.
  2. Nakon toga luk i smeđi šećer i pecite 12-15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju i bude karameliziran.
  3. Umješajte rajčice i pokrijte tavu, te pustite da se kuha još 5 minuta dok rajčice ne omekšaju.
  4. Dodajte đumbir i češnjak te umješajte garam masalu, kumin, korijander, kurkumu, čili i sol.
  5. Nakon otprilike 8 minuta smjesa bi trebala nalikovati na tijesto.
  6. Dodajte špinat, smanjite jačinu vatre i otklopite tavu.
  7. Narežite lososa na veće komade i dodajte ga u tavu te mješajte zajedno s rajčicama i špinatom.
  8. Ponovno poklopite tavu i ostavite 5-7 minuta kako bi se losos skuhao.
  9. Maknite štapić cimeta i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.