Pod voditeljskom palicom Antonije Mandić, Franckovi profesionalni baristi Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun pokazali su kako se lijevanjem mlijeka u šalicu kave te korištenjem čokolade uz docrtavanje štapićima stvaraju prava mala remek-djela.
Umjetnost crtanja kremastom mliječnom pjenom po kavi pojavila se 80-ih godina prošlog stoljeća te se brzo proširila povećavajući potražnju za profesionalnim baristima i potrebu za njihovim stalnim usavršavanjem te kreativnošću i inovacijama u pripremi espressa i napitaka od kave. Iako se na prvu čini vrlo jednostavnim, usvajanje tehnike izrade Latte Arta prije svega zahtijeva specifična baristička predznanja o tehnici održavanja i rukovanja espresso aparaturom, pravilnoj pripremi i svojstvima dobrog espressa kao i opća znanja o kavi i organoleptičkim karakteristikama različitih mješavina kave.
Franckovi baristi tom su prilikom predstavili i specifičnosti Franckovih premium kava za ugostiteljstvo - Espresso Stretto i Superiore - za sve one koji uživaju u vrhunskim okusima. Tijekom četiri dana trajanja festivala Franck će kavom častiti sve posjetitelje koji doniraju preporučeni iznos od pet kuna za humanitarnu akciju Korak u život za financiranje fakultetskog obrazovanja djece bez roditeljske skrbi.