02. travnja 2015.

Coca-cola kao sinonim za obiteljska okupljanja

Coca-cola1
1/3
foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr

Tvrtka Coca-Cola pokrenula je projekt Podijelimo radost za stolom (eng. Coke&Meals) radi spajanja obitelji tijekom zajedničkoga objeda te širenja trenutaka radosti i važnih uspomena koje dijelimo samo s najdražima. Naime, Coca-Cola je prepoznala važnost zajedničkih obiteljskih obroka jer se u trenucima okupljanja obitelji oko stola i zajedničkoga objeda dijeli zapravo više od samoga obroka. No, iako nas sve veseli zajedno jesti, činimo to sve rjeđe i rjeđe, ali ne zato što smo tako odlučili ili jer nam se drukčije ne da.

Posljedica je to suvremenoga načina života, natrpanih dnevnih rasporeda koji se često ne poklapaju, udaljenosti, ali i suvremene tehnologije, koja, iako nas katkad zbližava, često odvlači pozornost i oduzima dragocjeno slobodno vrijeme. Zato je Coca-Cola sebi zadala misiju donijeti radost za stol i spojiti obitelji na zajedničkome objedu. Svaka obitelj ima neki posebni ritual, naviku, ono nešto što je svojstveno samo njoj, neki detalj koji nam govori da smo kod kuće. Upravo ti mali detalji, poput Coca-Cole koju dijelimo za vrijeme ručka, čine okus doma. Okus koji osjetimo za vrijeme svakoga pravog obiteljskog obroka. 

Coca-Cola Adria odabrala je Sandru kao ambasadoricu projekta Podijelimo radost za stolom upravo zato što je kao supruga i majka troje djece svakodnevno zauzeta osmišljavanjem novih načina za okupljanje svoje obitelji za stolom kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme uz ukusan i uravnotežen obrok. Sandra ističe kako bi kuhinja trebala biti okosnicom svakodnevnoga obiteljskog života i kod nje je zaista tako. I Sandra i Coca-Cola naglašavaju važnost obiteljskih okupljanja jer upravo iz doma svi nosimo ono osnovno, temelje koji nas čine takvima kakvi jesmo, a ako su ti temelji dobri i ako se sastoje od nekih korisnih rituala, i naša će ih djeca usvojiti i poslije se njima služiti tijekom života. Sandra Gašparić rođena je 1975. godine u Vukovaru, gdje je odrasla i živjela do 1991. godine kad se odselila u Čakovec. U Čakovcu se udala, no njezina ljubav prema rodnomu gradu cijelu je obitelj vratila u Vukovar, u kojemu Sandra danas živi sa suprugom i troje djece. Za sebe će reći da je ovisnica o finoj hrani i dobra kuharica, pa je tu svoju ljubav prema kuhanju i pisanju pretočila u blog ReciPeci na kojemu objavljuje jednostavne autorske recepte, savjete za upravljanje kućanstvom te prijedloge igara za djecu. Zahvaljujući jednostavnim receptima za brzu pripremu ukusnih jela, postala je jedna od najpoznatijih gastroblogerica u Hrvatskoj, a osim bloga na Recipeci.com vodi i istoimenu stranicu na Facebooku koja broji gotovo 38000 ljubitelja. 

O blogu ReciPeci

Blog ReciPeci nastao je na istome načelu na kojemu Sandra pristupa životu – jednostavnosti i prilagodljivosti. Tako su svi recepti koji se mogu pronaći na blogu maksimalno jednostavni i prilagođeni svakodnevnomu životu suvremene žene i kućanice. Sandra ističe da je ReciPeci nastao kako bi čitateljicama pomogao u rješavanju svakodnevnih dvojba o tome što skuhati, kako kuhati, kako zavoljeti kuhanje, kako okupiti obitelj za stolom i provesti kvalitetno vrijeme s članovima svoje obitelji te kako zabaviti svoju djecu jednostavnim igrama. Na blogu se ReciPeci, uz recepte i savjete o trudnoći, odrastanju i odgoju djece, mogu pronaći i ideje za uređenje doma, a Sandra potiče svoje čitatelje da podijele svoje recepte, savjete i iskustva kako bi zajedno učinili svakodnevicu još jednostavnijom, kvalitetnijom i sadržajnijom. Blog ReciPeci može se čitati na ReciPeci, a pratiti se može i na Facebooku na adresi https://www.facebook.com/recipeci1

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.