Provjerite kako pripremiti neodoljive slatke i slane poslastice u novom Skuhatćute. Ove subote donosimo najbolje čokoladne recepte - kolači, torte, slatki tartovi i ljupki francuski macrons, samo su neke od delicija kojima možete razveseliti najmilije. Pripremili smo recepte za cake pops - najluđe lizalice na svijetu te sočne minijature.
Minipizze i slani muffini te ostali mali zalogaji duša su svake zabave ili brzo predjelo. Tu su i krepke, guste juhice koje se uz dodatak sira ili mesnih okruglica pretvaraju u glavna jela.
Iz meksičke kuhinje stižu poslastice od tortilla - enchilade koje se pune omiljenim mesom i povrćem.
Čokolada u čaši
Sastojci:
- 115 g piškota
- 2 dl crne kave
- 5 žličica amaretta ili maraschina
- 200 g tamne čokolade
- 225 g mascarponea
- 3 dl vrhnja za šlag
- 3 žlice šećera u prahu
- 4 jaja
- ušećerene trešnje za ukras
Priprema:
1. Skuhajte jaku crnu kavu i ohlađenu pomiješajte s maraschinom ili amarettom. Razlomite piškote na komadiće i posložite ih u zdjelu. Zalijte ih kavom. Izmiksajte žumanjak sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane gusta.
2. Umiješajte mascarpone i izmiješano vrhnje za šlag. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim ga umiješajte u smjesu sa sirom. Razlomite kockice čokolade i rastopite ih na pari.
3. Pripremite čaše za desert. U svaku na dno posložite malo kreme od mascarponea pa red namočenih piškota koje zalijte rastopljenom čokoladom. Opet posložite red kreme, rastopljenu čokoladu i ukrasite ušećerenom trešnjom. Ostavite zdjelicu na hladnom sat vremena, a zatim poslužite.
Skuhatćute potražite na kioscima subotom uz 24sata.