13. veljače 2015.

Čokolada u čaši

Čokolada u čaši
gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite kako pripremiti neodoljive slatke i slane poslastice u novom Skuhatćute.

Provjerite kako pripremiti neodoljive slatke i slane poslastice u novom Skuhatćute. Ove subote donosimo najbolje čokoladne recepte - kolači, torte, slatki tartovi i ljupki francuski macrons, samo su neke od delicija kojima možete razveseliti najmilije. Pripremili smo recepte za cake pops - najluđe lizalice na svijetu te sočne minijature.

Minipizze i slani muffini te ostali mali zalogaji duša su svake zabave ili brzo predjelo. Tu su i krepke, guste juhice koje se uz dodatak sira ili mesnih okruglica pretvaraju u glavna jela.

Iz meksičke kuhinje stižu poslastice od tortilla - enchilade koje se pune omiljenim mesom i povrćem. 

 

Čokolada u čaši 

Sastojci:

  • 115 g piškota
  • 2 dl crne kave
  • 5 žličica amaretta ili maraschina
  • 200 g tamne čokolade
  • 225 g mascarponea
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 4 jaja
  • ušećerene trešnje za ukras

Priprema:

1. Skuhajte jaku crnu kavu i ohlađenu pomiješajte s maraschinom ili amarettom. Razlomite piškote na komadiće i posložite ih u zdjelu. Zalijte ih kavom. Izmiksajte žumanjak sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane gusta.

2. Umiješajte mascarpone i izmiješano vrhnje za šlag. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim ga umiješajte u smjesu sa sirom. Razlomite kockice čokolade i rastopite ih na pari. 

3. Pripremite čaše za desert. U svaku na dno posložite malo kreme od mascarponea pa red namočenih piškota koje zalijte rastopljenom čokoladom. Opet posložite red kreme, rastopljenu čokoladu i ukrasite ušećerenom trešnjom. Ostavite zdjelicu na hladnom sat vremena, a zatim poslužite.

 

Skuhatćute potražite na kioscima subotom uz 24sata.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.