gastro postao
Lješnjaci u kombinaciji s čokoladom savršen su par u ovom jednostavnom desertu
Sastojci (za 25 komada):
- 300g čokolade za kuhanje
- 150g nugata
- ribana korica 1 naranče
- 2 žumanjka
- 60g Zvijezda stolnog margarina
- 100g šećera u prahu
- kakao
- aluminijska folija
Priprema:
- Čokoladu i nugat nasjeckajte na komadiće pa ih otopite nad parom.
- Omekšani margarin pjenasto umutite sa žumanjcima, prosijanim šećerom i ribanom koricom naranče.
- Plitki kalup (2 do 3 cm visine) obložite aluminijskom folijom.
- Malo ohlađenu smjesu čokolade i nugata dodajte masi od jaja i margarina te sve sastojke temeljito izmiješajte.
- Dobivenu smjesu nanesite na lim, površinu lijepo poravnajte pa čokoladnu smjesu ostavite 2 sata u hladnjaku da se stvrdne-
- Stisnuti kolač izvadite iz lima, skinite aluminijsku foliju te nožem potopljenim u vruću vodu izrežite kockice. Svaku obilno uvaljajte u kakao.