23. listopada 2015.

Craft Room - prva specijalizirana craft pivnica u Hrvatskoj

craft
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Craft Room u svojoj će ponudi imati sve hrvatske, ali i doista velik broj piva najboljih svjetskih craft pivara. Ponuda će se neprestano nadopunjavati i izmjenjivati novim craft brendovima, baš kao i ponuda jednostavnih pivničkih jela koja će se sa njima sljubljivati. Jedina konstanta, kako ističe voditeljica lokala Ivana Stanišić, bit će beskompromisna, 'zanatska' (craft) kvaliteta ponude, kao i ugostiteljske usluge u cjelini.

U subotu 24.10. na adresi Opatovina 35 u Zagrebu otvara se prva specijalizirana Craft pivnica u Hrvatskoj – Craft Room. Cjelodnevni program započinje Craft Beer Brunch-om na Trgu Petrice Kerempuha točno u podne, gdje će posjetitelji moći isprobati čitav niz domaćih, ali i stranih Craft piva sljubljenih sa jednostavnim pivničkim jelima (npr. domaće pivske hrenovke i istarske kobasice kuhane u pivi, pivski gulaš, pivski sendviči, itd.) iz kuhinje Craft Rooma. Zabavni program sa DJ-em i nastupom poznatog benda Shogooni Art Trio (ex Šo! Mazgoon) Žana Jakopača potrajat će dok ne zađe sunce, a potom se Craft tulum (za one osjetljive na hladnoću) nastavlja u Potepuhu i naravno – novootvorenom Craft Room-u, do duboko u noć. Sa dodatnom ponudom craft piva i zabavnim sadržajem događanju će se pridružiti i drugi ugostitelji na Optovini (Ro-Do, Carpe Diem, Tolkien's, itd.) koji i inače u svojoj ponudi naglasak stavljaju na specijalne pive, kao dio šireg plana brendiranja Opatovine kao Craft destinacije br.1 u Hrvatskoj.

craft | Author: Promo foto: Promo

Inače, Craft Room u svojoj će ponudi imati sve hrvatske, ali i doista velik broj piva najboljih svjetskih craft pivara. Ponuda će se neprestano nadopunjavati i izmjenjivati novim craft brendovima, baš kao i ponuda jednostavnih pivničkih jela koja će se sa njima sljubljivati. Jedina konstanta, kako ističe voditeljica lokala Ivana Stanišić, bit će beskompromisna, 'zanatska' (craft) kvaliteta ponude, kao i ugostiteljske usluge u cjelini.

Na Beer Brunchu na Trgu Petrice Kerempuha posjetitelje, po već uhodanoj shemi dva iznimno uspješna i posjećena Potepuhova Pivska Festivala održana ovog ljeta, sa svježim hmeljnim pripravcima iz točionika dočekat će slijedeći hrvatski craft pivari: ABA 5th Element, Varionica, Air Craft Brewery, Hold'em Brewery, Visibaba, Križevačka Pivovara, Pivionica (novi zagrebački lager Fulir), te Kabinet (Srbija), ali i čitav niz vrhunskih stranih craft brendova kao što su npr. Mikkeller, Fuller's, Brewdog, itd. Još (značajno) šira ponuda posjetitelje očekuje u samom Craft Roomu, koji za posjetitelje koji dođu na otvaranje priprema i brojna iznenađenja.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.