14. prosinca 2015.

Najbolji božićni poklon: Hrvatska u kutiji

Croatia in a box
foto: Domagoj Kunić
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite originalan poklon kojim ćete u par riječi, mirisa, okusa i boja predstaviti svoju zemlju?

Croatia in a Box izbor je najboljih hrvatskih proizvoda, no ovdje se ne radi o uobičajenim suvenirima. Riječ je o novom hrvatskom kulturno-turističkom brandu s ulogom ambasadora domaće kulturne baštine i vrhunskih autohtonih gastronomskih proizvoda. Autori neovisnog poduzetničkog projekta su Anatolij Lazinica i Sanja Milardović Lazinica čiji su korijeni godinama usko vezani uz proizvodnju hrane. 

Croatia in a box | Author: Maja Danica Pečanić foto: Maja Danica Pečanić

Kao prvo, to su raskošna, sofisticirano oblikovana pakiranja koja vješto kombiniraju prepoznatljive hrvatske vizualne elemente i boje Mediterana – detalje izvorne hrvatske arhitekture, ornamente i ukrase s narodnih nošnji stvarajući tako poklone originalnog izgleda.

A što se tiče sadržaja, u njima se skrivaju pravi dragulji hrvatske gastronomske ponude, dizajna i kulture. "Kriteriji selekcije zasnovani su na vrhunskoj kvaliteti proizvoda i njihovoj ekološkoj proizvodnji. Za sada svi proizvodi još nemaju ekološke certifikate, ali se nalaze u tom procesu. Neki proizvođači posjeduju izvrstan proizvod, ali nemaju i potrebne količine na raspolaganju, tako da smo bili prinuđeni izabrati one koji imaju nešto veće kapacitete proizvodnje s obzirom na našu izvoznu orijentaciju. Pored proizvoda slatkog i slanog karaktera te alkoholnih pića, za sada smo izabrali i uporabne predmete koji pripadaju nekom proizvodu. Primjerice, drvena čašica Žvig, koju je dizajnirala Ema Gerovac, nalazi se u kutiji Živjeli, priložena uz rakiju šljivovicu“ istaknula je Sanja Milardović Lazinica, brand menadžerica Croatia in a Box.

Croatia in a box | Author: Maja Danica Pečanić foto: Maja Danica Pečanić

Selekcija proizvoda trenutno je podijeljena u 13 tematskih kategorija i kutija različitih veličina, čije je nazive osmislio copywriter Igor Poturić: A Square Meal I i II, Dream of Istria, Island Hopping, Her Majesty – Olive, Pressed to Impress, The Flower of Salt, Grandma Knows Jam, How Sweet, A Delightful Dessert, Zhee-Vyeh-Lee, Spirit of Rakija te vlastiti brand- proizvod, ručnik za plažu u kutiji A Towel With a View

Otvaranjem kutije započinje nezaboravno putovanje kulinarskim i kulturnim krajolikom hrvatskih regija, uz delikatese koje će vam sigurno pružiti užitak. Pakiranja sadrže pomno birana vina, rakije, sireve, džemove i deserte. U kutijama vas mogu iznenaditi paški sirevi, ulje Bracchia ili Chiavalon, HIBOV smokvenjak, Biska, Teranino ili rakija od divlje kruške. Mrvicu tartufa, domaće šljivovice i džemova... na sve su pazili pri osmišljavanju pakiranja.

Croatia in a box | Author: Maja Danica Pečanić foto: Maja Danica Pečanić

Zato razveselite sebe, ili nekoga tko vam je jako drag jednim od Croatia in the Box pakiranja, vrhunskim odabirom jedinstvenih tradicionalnih proizvoda pažljivo složenih u kutiju punu prirodne blagodati – otvorite i okusite ono najbolje što vam Hrvatska pruža!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.