19. listopada 2014.

Dario Lide i Misal vina u Sherry'su

Dario Lide
1/4
foto: Marija Gašparović
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošlog je tjedna u dupkom punom wine baru Sherry's na zagrebačkoj Trešnjevci, pred sedmom silom i 40-ak gostiju, svoja 2 potpuno nova i 4 "stara" pjenušca, prezentirala je mlada i talentirana vinarka Ana Peršurić iz vinarije MISAL.

Njihova obitelj vec stoljećima proizvodi vina u selu Peršurić u Istri,  a ova generacija se 90-ih godina specijalizirala za proizvodnju pjenušavih vina i možemo reći da su jedna od, ako ne i najuspješnija kuća u tom segmentu. Samo dio širokog asortimana koji zadovaljava sve ukuse i potrebe, odnosno čak šest pjenušaca, od kojih dva potupno nova na tržištu (Royal i Amor) kušali su oduševljeni gosti Sherry’sa.

Kao jedan kuriozitet, Ana je predstavila i arhivsku malvaziju istarsku iz berbe 2006. jer ponekad rade i mirna vina, više kao eksperimente nego komercijanog karaktera. Tako je ova malvazija macerirana i stajala je u starim bačvama koje je koristio još njen nono, kako ne bi pokupila previše, već samo tračak drveta.. Ana se našalila kako su njenom ocu rekli da mu je vino pokvareno kad ga je odnio na prvu analizu, međutim on je zapravo bio ispred svog vremena i danas mnogi vinari na sličan način tretiraju svoje malvazije. 

Svih 7 vina pratili su savršeno sljubljeni zalogaji kulinarskog tima Majstor kuhar, a glavna zvijezda bio je njihov mladi i vrlo talentriani chef Dario Lide.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.