08. veljače 2016.

Dip umaci - heroji svakog dobrog tuluma!

bijeli-dip
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Majoneza i kečap su klasici. Ali zašto se ne biste malo odmaknuli od sigurne zone i napravili posve nove umake za grickalice, odnosno - dipove?

Rijetko koje druženje, ili proslava može poći bez umakanja tortilja ili čipsa u razne ukusne umake. Njihova priprema je jako brza i jednostavna, ne iziskuje kuhanje i potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka, poput jogurta ili rajčice, i puno začina.

Donosimo vam recept za Teksaški dip i klasični Crveni umak.

Sastojci:

  • 3/4 grčkog jogurta od 2 dcl
  • 1/2 šalice majoneze
  • režanj češnjaka
  • žlica svježeg vlasca
  • 1/2 žlice peršina
  • 1/4 žličice suhog kopra
  • papar
  • 2 kapi Worcestershire umaka
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte sve zajedno
  2. Pokrijte i ohladite
  3. Prije posluživanja lagano promiješajte
salsa | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Crveni umak

  • 5-6 rajčica bez kože i sjemenki (može i pelati)
  • 1 manji crveni luk
  • 1-2 režnja češnjaka
  • korijander
  • origano
  • žlica maslinovog ulja
  • 1 paprika, najbolje zelena (ili jallapeno paprika)
  • chili ili tabasco (bitno da je ljuto)

Priprema: 

  1. Sitno nasjeckajte rajčicu crveni luk, češnjak, papriku
  2. Sve dobro pomiješajte i stavite u frižider
  3. Prije posluživanja - posolite

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.