gastro postao
Majoneza i kečap su klasici. Ali zašto se ne biste malo odmaknuli od sigurne zone i napravili posve nove umake za grickalice, odnosno - dipove?
Rijetko koje druženje, ili proslava može poći bez umakanja tortilja ili čipsa u razne ukusne umake. Njihova priprema je jako brza i jednostavna, ne iziskuje kuhanje i potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka, poput jogurta ili rajčice, i puno začina.
Donosimo vam recept za Teksaški dip i klasični Crveni umak.
Sastojci:
- 3/4 grčkog jogurta od 2 dcl
- 1/2 šalice majoneze
- režanj češnjaka
- žlica svježeg vlasca
- 1/2 žlice peršina
- 1/4 žličice suhog kopra
- papar
- 2 kapi Worcestershire umaka
- prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte sve zajedno
- Pokrijte i ohladite
- Prije posluživanja lagano promiješajte
Crveni umak
- 5-6 rajčica bez kože i sjemenki (može i pelati)
- 1 manji crveni luk
- 1-2 režnja češnjaka
- korijander
- origano
- žlica maslinovog ulja
- 1 paprika, najbolje zelena (ili jallapeno paprika)
- chili ili tabasco (bitno da je ljuto)
Priprema:
- Sitno nasjeckajte rajčicu crveni luk, češnjak, papriku
- Sve dobro pomiješajte i stavite u frižider
- Prije posluživanja - posolite
Dobar tek!