22. listopada 2016.

Domaća verzija hrenovki u lisnatom tijestu

Hrenovke u tijestu
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrenovke u lisnatom tijestu uvijek su fine u kućnoj varijanti

Ako nemate ideju što brzinski pripremiti za večeru, uzmite hrenovke, omotajte ih lisnatim tijestom i ispecite. Svi će biti zadovoljni

Sastojci:

 

Umak:

  • pola litre soka od rajčice, češanj češnjaka, maslinovo ulje, origano, pola crvenog luka, sol i papar

Priprema:

  1. Lisnato tijesto odmrznite. Za to vrijeme pripremite umak. Na ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rajčice, sol, papar i origano te kuhajte oko deset minuta.
  2. Propasirajte umak te ga ponovno stavite na laganu vatru i kuhajte oko pola sata.
  3. Kobasice prokuhajte oko deset minuta. Razvaljajte dva komada tijesta u veličinu četvrtastog lima. Od jedne izrežite dugačke trake.
  4. Zagrijte pećnicu na 210°C. Prebacite razvaljanu polovicu tijesta. Premažite je smjesom kečapa i senfa. Posložite ploške sira.
  5. Poredajte ocijeđene kobasice. Prebacujte preko njih trake tijesta tako da ih provučete ispod svake druge kobasice. Premažite trake žumanjkom i pecite oko 15 minuta, dok se tijesto ne zarumeni. Poslužite s pripremljenim umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.