gastro postao
Samo jedan sastojak dovoljan je da vaša palenta apsolutno zaživi i postane vam najdraži prilog.
Kukuruzna palenta izvrstan je prilog gustim umacima i gulašima. Volimo je na mlijeku, u kruhu, pa čak i desertima. Da bi ona postala još bolja, dovoljno je dodati joj još samo jedan poseban dodatak – mascarpone sir. Dodavanjem sira i ulaganjem nešto više vremena u kuhanje ovog priloga dobit ćete kremasto, meko i pahuljasto savršenstvo od priloga. Instantno će se složiti s apsolutom svakim jelom, pa čak i zasjeniti svima drage tjesteninu i rižu.
Potrebno vam je:
- 5 žlica maslaca
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- 4 šalice temeljca
- 2 šalice palente
- 4 žlice mascarpone sira
- 2 žlice parmezana
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Otopite dvije žlice maslaca u velikoj posudi.
- Nasjeckajte luk i češnjak pa ga bacite na maslac.
- Pirjajte dok ne omekšaju.
- Dodajte pileći temeljac i pustite da zavrije.
- Polako dodajte palentu i smanjite vatru.
- Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete željenu gustoću palente.
- Maknite s vatre i umiješajte mascarpone, parmezan i ostatak maslaca.
- Dodajte soli, papra i pospite sjeckanim peršinom.
Dobar tek!