27. rujna 2016.

Prijedlog za ručak: Palenta u umaku od kobasica i pečene paprike

povrtni gulaš
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisan ručak gotov je brže no što ste mogli zamisliti.

Mirisne pečene paprike u kombinaciji s kobasicama i finim umakom od rajčice, postoji li išta bolje? Ispecite papriku, napravite umak i sve sljubite finim domaćim umakom od rajčice. Skuhajte kremastu palentu s maslacem i prelijte divnim umakom. Palentu možete i tostirati tako da je skuhanu prebacite na plići tanjur ili kalup, tanko razmažete i ostavite da se ohladi. Zatim režite željene oblike i tostirajte na grill tavi s malo maslinovog ulja.

palenta i umak od paprike | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 2 srednje paprike
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 manji luk
  • 3 kobasice
  • 2 šalice umaka od rajčice
  • 2 šalice palente
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • Voda 
  • Maslac

Priprema:

  1. Papriku nasjeckajte na trakice, poprskajte maslinovim uljem, posolite i pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
  2. Za to vrijeme nasjeckajte luk i pirjajte ga ne vrućem ulju dok ne omekša.
  3. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
  4. Nasjeckajte kobasice na sitno pa ih ubacite na luk i češnjak.
  5. Pecite dok ne posmeđe.
  6. Dodajte pečene paprike, pa sve prelijte umakom od rajčice.
  7. Posolite i popaprite pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak.
  8. Palentu skuhajte u kipućoj vodi, a na kraju dodajte maslac.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.