gastro postao
Mirisan ručak gotov je brže no što ste mogli zamisliti.
Mirisne pečene paprike u kombinaciji s kobasicama i finim umakom od rajčice, postoji li išta bolje? Ispecite papriku, napravite umak i sve sljubite finim domaćim umakom od rajčice. Skuhajte kremastu palentu s maslacem i prelijte divnim umakom. Palentu možete i tostirati tako da je skuhanu prebacite na plići tanjur ili kalup, tanko razmažete i ostavite da se ohladi. Zatim režite željene oblike i tostirajte na grill tavi s malo maslinovog ulja.
Potrebno vam je:
- 2 srednje paprike
- 1 režanj češnjaka
- 1 manji luk
- 3 kobasice
- 2 šalice umaka od rajčice
- 2 šalice palente
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Voda
- Maslac
Priprema:
- Papriku nasjeckajte na trakice, poprskajte maslinovim uljem, posolite i pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
- Za to vrijeme nasjeckajte luk i pirjajte ga ne vrućem ulju dok ne omekša.
- Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
- Nasjeckajte kobasice na sitno pa ih ubacite na luk i češnjak.
- Pecite dok ne posmeđe.
- Dodajte pečene paprike, pa sve prelijte umakom od rajčice.
- Posolite i popaprite pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak.
- Palentu skuhajte u kipućoj vodi, a na kraju dodajte maslac.
Dobar tek!