20. ožujka 2014.

Festival za sva osjetila

čoko.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinske radionice, gastro show, kulinarski trendovi i još mnogo toga bit će predstavljeno na drugom Hrvatskom festivalu hrane i vina koji se održava od 3. do 5. travnja u prostoru Arene Zagreb.

Cilj ovog događanja je prezentirati javnosti cjelokupnu eno-gastro ponudu Hrvatske kroz različite regije, ali i gastronomiju drugih zemalja s naglaskom na Italiju kao zemlju pokrovitelja. U Galeriji Kranjčar na zagrebačkom Kaptolu predstavljen je program koji posjetitelje očekuje na nadolazećem Festivalu.

Tako je tema prvog dana "Posao i zabava" na kojem će, između ostalog, biti održana Kulinarska radionica o batatu i predstavljanje pjenušavih ljepotana: šampanjca, pjenušca i prosecca, a regija Međimurje predstavit će se kroz svoja tradicionalna jela. Petak je rezerviran za edukaciju u sklopu koje će biti predstavljeno zanimanje sommelier, dalmatinska spiza i okusi Vicenze. Posljednjeg dana Festivala posjetitelji će se moći upoznati s okusima talijanske regije Friuli, hrvatskim finger foodom-čokalicama uz čašu vina te s vinskim pričama iz Moslavine. Na Festivalu će se pojaviti i Leo Bonifačić, prvi hrvatski kuhar koji je završio prestižnu američku kulinarsku akademiju – Culinary Institute of America (CIA).

Na druženju u Galeriji Kranjčar, pod imenom "CHOCO&WINEBAR - Crno bijeli svijet", prezentirane su crno - bijele čokoladne slastice slatkih zvijezda Festivala Petre Jelenić i Tee Mamut. Kolači su prezentirani u kombinaciji s crnim i bijelim vinima: Ledena kraljica - kolač s bijelom čokoladom, medom, vanilijom i karamelom i graševina, Nevista - kolač s bijelom čokoladom i lješnjacima i traminac, PraMaLina - pralina s bijelom čokoladom i malinama i pjenušac, Forêt Noire - kolač s crnom čokoladom i višnjama i pinot noir. Kako je rekla direktorica festivala Marija Vukelić "obično se crna čokolada spaja s crnim vinom, a bijela s bijelim". U Galeriji Kranjčar sreli smo i našu suradnicu Ladu Radin koja nam je rekla kako je bitno da je vino koje se pije uz desert, slađe od same slastice.

Ako ste željni proširiti svoje vidike vezane eno-gastro ponudu lijepe naše, rezervirajte 3., 4. i 5. travanj za Hrvatski festival hrane i vina.Događaj

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.