18. travnja 2016.

Mirisna focaccia s dvije recepture: Brzo, lagano, jednostavno!

focaccia
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekani, pahuljasti kruh s ukusnim punjenjem zgrabit ćete čim izađe iz pećnice.

Stari prijatelji Jamie & Gennaro pokazat će vam kako napraviti dvije različite focaccie.

Gennaro se odlučio za jednostavnu focacciu s rajčicom i bosiljkom, dok je Jamie u svoju focacciu dodao zdrobljeni ljubičasti krumpir, svježi timijan i pregršt gorgonzole. Tijesto su radili po jednakoj recepturi: 

  • 500 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 325 ml mlake vode
  • prstohvat soli
  • maslinovo ulje

Kako pripremiti foccaciu pogledajte u videu.

Foccacie možete poslužiti samostalno, ili uz neko meso.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.