Ovaj plod bogat proteinima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima navikli smo pripremati u smoothijima ili kao dodatak sendviču. No ako ste se zaželjelih novih ideja, donosimo vam nove „friške“ prijedloge kako ga pripremiti.
- Bacite ga na roštilj ili grill tavu
Premažite neoguljene polovice avokada s malo ulja i pecite ih 1 do 2 minute.
- Ispecite jaje u avokadu
Upalite pećnicu na 225 stupnjeva, a u međuvremenu razbijte dva jaja i ulijte ih u obje polovice avokada. Pecite ih oko 15 minuta.
- U salati od piletine s majonezom, majonezu zamijenite avokadom
Avokado dobro izgnječiti vilicom i začiniti sa soli i paprom i umiješati u salatu.
- U kolačima ga koristite umjesto maslaca
Svaku žlicu maslaca zamijenite s pola žlice avokada.
- Palačinke s avokadom
U smjesu za palačinke dodajte ¼ avokada kako bi smjesa bila kremastija i nutritivno bogatija.
Predlažemo da probate:
Avokado rezanci - umjetnost na tanjuru
Avokado: Saznajte sve o ovom tajnom sastojku vrhunskih delicija