30. rujna 2016.

Apsolutno savršenstvo: Palačinke u umaku od banana i ruma

palačinke s bananama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki karamel s bananama i rumom idealno se slaže s tankim palačinkama.

Hrksavi rubovi palačinki i gusti karamel umak od banana i ruma spojeni u divan desert instantno stavljaju osmijeh na lice. Birajte dovoljno zrele banane kojima ne treba dugo da dodatno omekšaju i vaše će palačinke biti gotove još brže, a ako ste dovoljno hrabri, nakon dodavanja ruma možete se okušati i u flambiranju. Na kraju ih pospite šakom tostiranih i sjeckanih badema, dodajte kuglicu sladoleda i uživajte u najslađoj slastici.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 3 žlice maslaca
  • 4 banane
  • 1 žlica ruma
  • Cimet
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Smjesu za palačinke napravite od brašna, jaja, mlijeka, jedne žlice šećera, vanilin šećera i prstohvata soli. 
  2. Pecite ih na lagano nauljenoj tavi.
  3. Za umak najprije otopite maslac i smeđi šećer.
  4. Dodajte banane koje ste nasjeckali i pospite ih cimetom.
  5. Kuhajte sve dok banane ne omekšaju, oko dvije minute.
  6. Dodajte rum.
  7. Kuhajte dok alkohol ne ispari pa maknite s vatre.
  8. Palačinke punite nadjevom i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.