Špajza 26. studenoga 2022.

Otkrij što sve možeš sa smjesom za palačinke

Palačinke
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sa sastojcima koje uglavnom imaš kod kuće, možeš napraviti slane i slatke verzije omiljene palačinke

Nekoliko jaja, mlijeko, vodu i brašno gotovo svi imaju u kuhinji, a sva ljepota palačinki leži upravo u tome što s dodatkom različitih sastojaka postaju prave gurmanske poslastice. Osim klasičnih tankih palačinki, mogu biti deblje, mogu biti slane s dodatkom povrća, ili kao podloga za pizze i razne nadjeve. Za slatku verziju možete pretvoriti jutarnji smoothie u ukusne palačinke. U blenderu izmiksate bobičasto voće po želji, banane, mlijeko, jaje i brašno te ih pečete na kokosovom ulju.

 

 

Borovnice Možda vas zanima... Jamie Oliver savjetuje: Pretvorite smoothie u ukusne palačinke None

 

 

Umjesto klasičnih palačinki, od pšenične krupice s dodatkom kvasca možete pripremiti trgane palačinke s umakom po želji. Slično pripremite i carski drobljenac koji je prema legendi nastao baš tako da dvorskom kuharu nisu uspjele palačinke. 

 

 

Kaiserschmarrn Možda vas zanima... Kaiserschmarrn - slatko čudo iz jedne tave Recepti

 

Mini američke palačinke odlične su za brzi doručak ili desert, a možete ih dodatno ubrzati s ovim receptima za fine i zdrave palačinke, palačinke s kokosom i borovnicama ili pak pripremiti sočne palačinke od jabuka u pećnici.

Za slanu verziju predlažemo malo drugačiju verziju palačinki s brašnom od slanutka, a pohane palačinke uvijek su dobar odabir za ručak ili večeru. Od smjese za palačinke s dodatkom krumpira i luka možete pripremiti super jednostavnu verziju koju će obožavati veliki i mali. 

 

 

Palačinke od krumpira Možda vas zanima... Kako napraviti palačinke od krumpira? None

 

Ako želite pripremiti jaja na oko ili kajganu, sjetite se da postoje ove divne povrtne palačinke od tikvica i mrkve, a uz umak od vrhnja ili grčkog jogurta čine kompletan obrok.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.