gastro postao
Vikend doručak najbolje je doba za uživanje u miru i tišini. Dodajte tome povrtne palačinke i sreća je zagarantirana.
Vikend je doba u tjednu kada za svaku stvar možemo uzeti nešto više vremena. To se posebice odnosi na pripremu hrane. Kuhamo, pečemo, vadimo roštilj i uživamo u delicijama. Osim ručka i večere, začiniti možete i doručak. Pretvorite pahuljice ili jaje na oko u ukusne povrtne palačinke od tikvica i mrkve i oduševite ukućane. Poslužite ih uz dip od vrhnja ili grčkog jogurta, kopra i malo češnjaka.
Potrebno vam je:
- Tikvica
- Mrkva
- Luk
- Češnjak
- Svježi peršin
- Jaje
- Brašno
- Prašak za pecivo
- Mlijeko
- Sol, papar
Pripema:
- Naribajte tikvicu, posolite i ostavite da se ocijedi.
- Naribajte mrkvu, sitno nasjeckajte luk i češnjak.
- U posudi pomiješajte jaja, malo brašna, pola paketića praška za pecivo i malo mlijeka, pa dodajte ribanu tikvicu i mrkvu, luk i češnjak.
- Začinite i pecite na malo ulja dok palačinke ne dobiju boju s obje strane.
Dobar tek!