gastro postao
Ravioli s trešnjama i bademima u slatkom umaku odvest će pripremu tjestenine na sasvim novu razinu.
Raviole obično punimo slanim nadjevima pa ih kombiniramo s mesnim ili povrtnim jelima. Odvažite se i pripremite slatku varijantu svježeg tijesta punjenog nadjevom, nećete požaliti. Ravioli s trešnjama u slatkom umaku uz dodatak badema pokazat će vam do sada neotkrivene čari tjestenine.
Potrebno vam je:
- Svježa tjestenina
- Trešnje
- Šećer
- Limun
- Mascarpone
- Šećer u prahu
- Listići badema
- Jaje
- Žumanjci
- Liker od višnje
- Slatko vrhnje
Priprema:
- Trešnje prokuhajte sa šećerom i limunovim sokom.
- Skinite s vatre pa dodajte mascarpone, šećer u prahu i listiće badema.
- Svježe tijesto režite na kvadrate i punite ih.
- Koristite jaje kako bi se lakše zalijepili.
- Kuhajte u kipućoj vodi 3 minute.
- Istucite žumanjke, šećer, liker od višnje i slatko vrhnje.
- Kratko prokuhajte dok se ne stisne i prelijte po raviolima.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!