Štrukli su tradicionalno hrvatsko jelo koje se može pripremiti na dva osnovna načina - kuhanjem i pečenjem.
Mogu se pripremati kao slani i slatki, a poslužuju se kao juha, predjelo, desert, glavno jelo i samostalno malo jelo. Svaki dio kontinentalne Hrvatske, a pogotovo hrvatsko Zagorje - ima razvijen svoj način pripreme štrukli.
Od 25. siječnja do 7. veljače u Le Bistrou u Mihanovićevoj 1 vas očekuje posebna poslastica - dva tjedna slasnih Esplanade Gourmet štrukli po posebnoj cijeni od svega 39 kn po porciji.
Ovaj dugogodišnji specijalitet kuće odlikuje domaća tehnologija izrade - tradicionalno ručno vučeno tijesto punjeno svježim sirom, preliveno finim vrhnjem i zapečeno u pećnici za neodoljiv delikatesni doživljaj.
Opustite se ljubaznom i elokventnom osoblju, grickajte njihove zarazne home made grickalice od palente sa svježim sirom, uživajte u bogatoj ponudi vina, i - nemojte prenaglo nasrnuti na vrele štrukle u vreloj posudici... Isprobano, ali kad je tako teško odoljeti.
Uglavnom, što se više hlade, to su kremastiji i ukusniji... A možete ih uzeti i za vani - štrukli to go!
Više informacija na mailu lebistro@esplanade.hr i stranici www.lebistro.hr.
Rezervacija stola: +385 1 45 666 11