gastro postao
Pripremite se na dozu neodoljivih okusa i tekstura uz slatki užitak s trešnjama.
Toliko jednostavan za pripremu, a tako ukusan da će se tražiti porcija više. Servirajte ovaj neodoljivo ukusan desert u čašama i gledajte kako vaši gosti naprosto ostaju bez riječi. Trešnje možet zamijeniti višnjama, a bademe lješnjacima. Sve dok u desertu postoji voćna, hrskava i kremasta komponenta, on ostaje pun pogodak.
Potrebno vam je:
- 1 šaka badema
- 1 žlica meda
- 2 šalice očišćenih trešanja
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica amaretta
- 1 žlica šećera
- 4 žlice vode
- ¾ slatkog vrhnja
- 2 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U posudici pomiješajte bademe s medom, pa ih rasporedite po papiru za pečenje i pecite oko 10 minuta, dok ne postanu zlatni.
- Ohladite ih i nasjeckajte.
- U posudu koja je na srednjoj vatri stavite trešnje, limunov sok, šećer i vodu.
- Povremeno promiješajte i kuhajte oko pet minuta.
- Dodajte amareto.
- Prebacite posudu u veću zdjelu s ledom i miješajte dok se ne ohladi.
- U posebnoj posudi pomiješajte slatko vrhnje, smeđi šećer i vaniliju pa miksajte dok ne postane pahuljasto.
- Umiješajte žlicu umaka koji ste dobili od kuhanja trešanja pa pomiješajte.
- Desert rasporedite u čaše tako da stavite trešnje na dno, sloj kreme, još malo trešanja, a sjeckane bademe u medu pospite po vrhu.
Dobar tek!