28. srpnja 2016.

Desert s trešnjama i bademima koji će vas raspametiti

desert s trešnjama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite se na dozu neodoljivih okusa i tekstura uz slatki užitak s trešnjama.

Toliko jednostavan za pripremu, a tako ukusan da će se tražiti porcija više. Servirajte ovaj neodoljivo ukusan desert u čašama i gledajte kako vaši gosti naprosto ostaju bez riječi. Trešnje možet zamijeniti višnjama, a bademe lješnjacima. Sve dok u desertu postoji voćna, hrskava i kremasta komponenta, on ostaje pun pogodak.

Potrebno vam je:

  • 1 šaka badema
  • 1 žlica meda
  • 2 šalice očišćenih trešanja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica amaretta
  • 1 žlica šećera
  • 4 žlice vode
  • ¾ slatkog vrhnja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudici pomiješajte bademe s medom, pa ih rasporedite po papiru za pečenje i pecite oko 10 minuta, dok ne postanu zlatni.
  3. Ohladite ih i nasjeckajte.
  4. U posudu koja je na srednjoj vatri stavite trešnje, limunov sok, šećer i vodu.
  5. Povremeno promiješajte i kuhajte oko pet minuta.
  6. Dodajte amareto.
  7. Prebacite posudu u veću zdjelu s ledom i miješajte dok se ne ohladi.
  8. U posebnoj posudi pomiješajte slatko vrhnje, smeđi šećer i vaniliju pa miksajte dok ne postane pahuljasto.
  9. Umiješajte žlicu umaka koji ste dobili od kuhanja trešanja pa pomiješajte.
  10. Desert rasporedite u čaše tako da stavite trešnje na dno, sloj kreme, još malo trešanja, a sjeckane bademe u medu pospite po vrhu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.