02. svibnja 2016.

Dida Boža predstavlja ekološku instant kavu Mount Hagen

Dida Boza
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Brend Dida Boža diljem svijeta je poznat po proizvodima originalne dalmatinske recepture, a sada će razveseliti hrvatske kavoljupce jednim ukusnim novitetom.

Svakim danom sve više vremena provodimo na poslu pa je nerijetko naš najbolji prijatelj, upravo kava. Istraživanja pokazuju kako zaposlenici tijekom jednog radnoga dana popiju 2-3 kave, zbog toga ne čudi činjenica kako svakim danom sve više raste broj ljubitelja kave. Pored užitka na poslu, kavu možemo ponuditi poslovnom partneru, popiti s društvom u svom najdražem kafiću ili jednostavno uživati u njoj u kutku svoga doma.

S rastom informiranosti i osviještenosti potrošača pored kvalitete, epitet ekološki postaje sve prihvaćeniji i popularniji na domaćem tržištu, stoga je vrijeme da vam predstavimo svjetski brend vrhunske kvalitete. 

Na hrvatskom je tržištu, naime, predstavljena visokokvalitetna ekološka instant kava Mount Hagen, vodeći svjetski brend u području ekoloških instant kava. Ona dolazi s plodnog vulkanskog područja planine Hagen u Papua Novoj Gvineji, gdje je na nadmorskoj visini od 1500 do 1600 metara nastala i prva ekološka plantaža kave na svijetu.

Povoljna lokacija daje iznimnu kakvoću, a na tim visinama uzgaja se i 100% ekološki uzgojena kava Arabica čija su zrna vrhunske kvalitete. Brend Mount Hagen novitet je na našem tržištu, a kako su specijalizirani upravo za proizvodnju kofeinske i bezkofeinske ekološke kave, suradnja dvaju brendova logičan je slijed.

Naime, upravo je svojim ekološkim proizvodima, poput namaza i sokova, brend Dida Boža osvojio hrvatske potrošače, a u svojoj ponudi ima proizvode i iz drugih zemalja svijeta. Zrna kave Mount Hagen prže se i hlade te se šalju na sušenje suvremenom metodom Freeze Dried (sušenje smrzavanjem) koja čuva okuse i arome koji inače sušenjem ishlape. Pojedince koji izbjegavaju kofein zainteresirat će činjenica da, za razliku od drugih bezkofeinskih kava koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, Mount Hagen izdvajanje kofeina izvodi potpuno novom i ekološki prihvatljivom metodom – uz pomoć ugljikovog oksida. To je inovativan i siguran tehnološki postupak za razliku od klasičnog postupka izdvajanja kofeina za koji se koristi metilen-klorid, toksičan i opasan za zdravlje i okoliš.

Dida Boza | Author: Promo foto: Promo

„U posljednje se vrijeme puno pažnje posvećuje zdravlju potrošača i odabiru ekoloških namirnica, a zanimljiva je činjenica da se unatoč gospodarskoj krizi bilježi rast prodaje takvih proizvoda. Proučavajući stanje u SAD-u, smatram da ekološki proizvodi više ne predstavljaju isključivo trend, već rastuću svijest o važnosti brige za zdravlje i okoliš koja postepeno zahvaća cijeli svijet. Kako i sam svako jutro pijem šalicu kave Mount Hagen, došao sam na ideju da i Hrvatima predstavim ovu visokokvalitetnu ekološku kavu koju hvale mnogi Amerikanci“, rekao je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International. Inovativan tehnološki postupak prerade visokokvalitetnih i netretiranih plodova te visoki ekološki standardi u plantažama i proizvodnji kavu Mount Hagen opravdano svrstavaju u sam vrh svjetskih ekoloških instant kava.

Kupci u Hrvatskoj mogu je pronaći na policama Kauflanda, Konzuma i Plodina, po cijenama od 62 do 65 kuna za bezkofeinsku, odnosno od 56 do 60 kuna za kofeinsku inačicu.

Više informacija o proizvodima Dida Boža pronađite na www.didaboza.hr ili www.fb.com/didaboza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.