gastro postao
Hrenovke u lisnatom tijestu uvijek su fine u kućnoj varijanti
Ako nemate ideju što brzinski pripremiti za večeru, uzmite hrenovke, omotajte ih lisnatim tijestom i ispecite. Svi će biti zadovoljni
Sastojci:
- pakiranje zamrznutog lisnatog tijesta
- 3 žlice senfa
- 2 žlice kečapa
- 5-6 kriški sira
- umućeni žumanjak za premazivanje
Umak:
- pola litre soka od rajčice, češanj češnjaka, maslinovo ulje, origano, pola crvenog luka, sol i papar
Priprema:
- Lisnato tijesto odmrznite. Za to vrijeme pripremite umak. Na ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rajčice, sol, papar i origano te kuhajte oko deset minuta.
- Propasirajte umak te ga ponovno stavite na laganu vatru i kuhajte oko pola sata.
- Kobasice prokuhajte oko deset minuta. Razvaljajte dva komada tijesta u veličinu četvrtastog lima. Od jedne izrežite dugačke trake.
- Zagrijte pećnicu na 210°C. Prebacite razvaljanu polovicu tijesta. Premažite je smjesom kečapa i senfa. Posložite ploške sira.
- Poredajte ocijeđene kobasice. Prebacujte preko njih trake tijesta tako da ih provučete ispod svake druge kobasice. Premažite trake žumanjkom i pecite oko 15 minuta, dok se tijesto ne zarumeni. Poslužite s pripremljenim umakom.