14. listopada 2016.

Manje je više: Pripremite omiljena jela u kalupu za muffine

mini lazanje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremate li kakvu proslavu ili jednostavno obožavate kanapee, pripremite najdraža jela u svestranom kalupu za muffine.

Rođendanske proslave ili intimna druženja s prijateljima, s mini verzijama omiljenih hrana sve će izgledati još mrvicu profesionalnije i ukusnije.

Lazanje obožavamo, a u ovakvom mini izdanju ostavljaju nas bez daha. Možete ih pripremiti na klasičan način, a možete si uvelike olakšati posao tako da umjesto tijesta za lazanje koristite raviole. Kalup za muffine nauljite, premažite umakom od rajčice, dodajte jedan raviol i pospite sirom. Ponovite postupak dok ne dobijete divne slojeve pa uživajte u kremastim mini lazanjama.

Slatki kruh s cimetom bit će još slađi ako ga pripremite u obliku manjih okruglica pa ih ubacite u kalup za muffine. Pripremite tijesto i nasjeckajte ga na manje komadiće. Ubacite ga u zdjelu s maslacem, cimetom i šećerom. Pecite dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Na ovaj način možete pripremiti i aromatični domaći kruh s češnjakom i začinima.

Košarice od tortilja izvrsna su ideja da barem malo promijenite izgled meksičkog specijaliteta. Tortilje narežite na trake pa njima obložite kalup za muffine. Ispecite ih dok ne postanu hrskave, a zatim umakom od mesa, graha, kukuruza i paprike napunite košarice. Pospite ih sirom i još kratko zapecite.

mini pite | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sladoled iz kalupa za muffine također će izgledati daleko bolje kada ga poslužite. Kuglice sladoleda prije posluživanja spremite u kalup za muffine i vratite u zamrzivač. Kada ih poželite servirati, savršeno okrugle izvadite iz kalupa i poslužite s čokoladnim preljevom.

Bez problema s rezanjem i stiskanjem kreme izvući ćete se pripremite li mini pite u kalupu za muffine umjesto u velikom izdanju. Svaki će gost uživati u svom savršenom komadu punjenim šarenim voćem, a vama će ostati manje posla nakon uživanja.

Krokete od krumpira nikad nije bilo lakše pripremiti. Ostane li vam pire krumpira od ručka, istisnite ga u kalup za muffine, pospite sirom i zapecite. Dobit ćete kremaste zalogaje koji će oduševiti baš svakog.

Frittata iz kalupa savršeno je rješenje za grupni doručak. Pomiješajte jaja, slaninu i nešto povrća, prebacite u kalup za muffine pa poslužite uz žlicu vrhnja i nešto salate. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.